Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde saat 05:30’da Simferopol Kontuarı önünde buluşma. Türk Hava Yolları TK463 tarifeli seferi ile Saat 07:40’ta Simferopol’e hareket. Saat 09:20’de Simferopol’e varışın ardından Yalta Otel’e transfer. Saat 12:00’de Otelimize varış. Giriş işlemlerinin tamamlanmasının ardından odalara yerleşme. 13:00 ‘’Panoramik Yalta Şehir Turu’’ için otelden hareket.. ‘‘Görülecek yerler arasında; Kırlangıç Kalesi, Çar Nikola’nın yaşadığı Livadya Sarayı dışarıdan görülecek ve gezilecek olup, bu saray 1945’de Stalin, Churchill ve Roosevelt’in buluştuğu Yalta Konferansı’nın gerçekleştiği tarihi yapıdır. Şehir merkezinde bulunmaktadır. ‘’ Tur bitimi otele dönüş. Serbest Zaman ve Geceleme otelinizde.
2. Gün: Yalta
Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu edenler yemekli ekstra‘‘Sevastopol+Balaklava Turu’’na katılabilirler. ‘’ 1854-1856 tarihlerinde bölgede yaşanan Kırım savaşanın en önemli cephelerinden biridir. Bununla beraber 1941-45 yıllarında yaşanan 2.Dünya Savaşı’nın Sovyetler Birliği için çok önemli olan cephelerinden ve 12 Kahraman Şehirden biridir. Şehirde özellikle Kırım Savaşı’nın Rusya cephesinden çizilmiş üç boyutlu bir resmin sergilendiği Panorama müzesine de ev sahipliği yapmaktadır. Panorama müzesinden ayrılış. Balaklava’da öğlen yemeği ve ardından şehrin önemli anıtlarının, Rus ve Ukrayna donanmalarının bulunduğu körfezin panoramik olarak gezilmesi. Tur bitimi otele dönüş. Serbest Zaman ve Geceleme otelinizde.
3. Gün: Yalta
Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu edenler yemekli ekstra‘‘Bahçesaray Turu’’na katılabilirler. ‘’15. yy``dan 18. yy``a kadar Kırım Hanlığı`na başkentlik yapmış Bahçesaray, Akmescit`in 32 km güneybatısında, 30 bin nüfuslu bir kasabadır. Tatarların tarihi başkentidir. Kırım`ın tarım havzasında yer alır. Kırım Dağları’nın kuzey ve orta sırtları arasında Çürüksu Deresinin vadisinde kuruludur. Adını Kırım Hanı Mengli Giray````ın yaptırdığı hanlık sarayından alır. En önemli görülmesi gereken yerleri Mengli Giray Hansarayı ve adına şiirler yazılan Gözyaşı Çeşmesi. Puşkin ‘’Bahçesaray Çeşmesi’’ şiirini bu çeşmeden esinlenerek yazmıştır. Puşkin````in bu meşhur şiiri sayesinde Bahçesaray ismi orjinal haliyle kalmıştır. Kent şu anda tüm dünyada bu haliyle yani Bahçisaray olarak anılmaktadır. Tur bitimi otele dönüş. Serbest Zaman ve Geceleme otelinizde.
4. Gün: Yalta - İstanbul
Sabah kahvaltısının ardından saat 12:00’te odalarin bosaltilmasi. Saat 13:00’te Ozel aracımızla 15 dakikalık yolculuğun ardından bölgenin en meşhur ve en büyük şarap fabrikası olan yemekli turumuz Masandıra şarap fabrikasına varış.Burada metrelerce uzunluğundaki şarap mahzenlerini, şarap üretimini tarihiyle beraber görme ve 9 adet şaraptan oluşan bölgenin ödüllü şaraplarını tatma imkanı. Öğle yemeğini bölgede alıyoruz. Tur sonrası saat 17:00’de havaalanına transfer. Saat 19:00 Havaalanına varış ve uçak işlemlerinin yapılması. Saat 21:45’de Türk Hava Yolları TK462 tarifeli seferi ile İstanbul’a hareket. Yerel saat 23:25’dE İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.
Daha Fazla Bilgi yada Kendi Tatilinizi Yaratmak İçin Türkiye`nin Her Yerinden Siz Hayal Edin,Biz Gerçekleştirelim
Kahvaltının ardından panoramik Odessaturu. Turumuz esnasında yapacağımız kısa bir yürüyüşle, Opera binası, Puşkin müzesi, Tarih Müzesi, Puşkin anıtı ve Parkı, Potemkin merdivenleri, Çariçe Katerina II heykeli görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi arzu eden misafirlerimizle ekstra olarak düzenlenecek “Katakomb & Shustov Konyak Fabrikası turu (55 Euro).Katakomb - 1700’lerde şehrin yeniden inşaası için çıkarılan kumtaşı madenleri bügün Odessa’nın altında toplamı 3000 km’yi bulan tünellere dönüşmüş durumdadır. Kaçakçılıktan depolamaya kadar pekçok biçimde kullanılan bu tüneller ikinci dünya savaşında Partizanlara sığınak oluşturmuştr. Turumuzda revirinden mutfağına, silah bakım odasından dersliğine kadar bütünüyle korunmuş bir yeraltı Partizan hücresini görüyoruz. Shustov Konyak Müzesi. Eski sovyet ülkeleri anıldığında akla ilk gelen votka olsa da; konyak da ülkede çok sevilen ve çok tüketilen ürünlerdendir. Turumuzda, atölye ve müze kısımlarında konyak yapımı hakkında bilgiler alıyor, tadacağımız ürünlerden satın alma imkanını da buluyoruz. Tur bitimi otelimize transfer.
6. Gün: ODESSA – KİEV – (DİNYEPER TEKNE TURU & AKŞAM YEMEĞİ)
Kahvaltının ardından Kiev’e hareket. Varışımızın ardından panoramik Kiev turu. Vladimirskaya Caddesi, Opera Binası, Bale Binası ve Altın Kapı ile Ayasofya meydanını gördükten sonra dostluk tepesine çıkıp, fotoğraf molası vereceğiz. Tarihi Kiev silah fabrikası, parlamento binası, Mihaylovski Meydanı ve Kilisesi Knyagine Olga Heykeli turumuzun devamında göreceğimiz yerler arasındadır.Tur bitimi otelimize transfer.Arzu eden misafirlerimizle ekstra olarak düzenlenecek “Dinyeper tekne turu & Akşam yemeği” turu(55 Euro).Akşamüstü Kiev’i ikiye bölen Dinyeper nehri üzerinde yapacağımız tekne gezimizin ardından geleneksel bir Ukrayna restoranına geçiyor ve ülkenin yerel lezzetlerinden hazırlanmış akşam yemeğimizi alıyoruz. Tur bitimi otelimize transfer.
Kahvaltının ardından arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek “Pcerska Lavra & Mikrominyatür & 2.Dünya Savaşında Ukrayna müzesi” turu(45 Euro).Pcerska Lavra Manastırı; Büyük Vlademir’in çabalarıyla bir metropolitlik merkezi olarak kurulan manastır hiç şüphesiz hem bugün bildiğimiz Rus ulusunun hem de Rus Ortodoks kilisesinin en önemli anıtlarından biridir. Nazi işgali sırasında büyük yıkıma uğrayan manastır geçtiğimiz yüzyılda bugünkü haline getirililmiştir. Mikrominyatür Galerisi. Tanınmış minyatür sanatçısı Nikolay Syadristıy’ın ancak mikroskop yardımı ile görülebilen eserleriden, ziyaretçilerini hayrete düşürenbir derlemedir. 2.Dünya Savaşında Ukrayna Müzesi. İnsanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan ikinci dünya savaşına dair pek çok belge, eşya ve silahın tarih sırasıyla, çok etkileyici bir biçimde sunulduğu müze, Ukrayna’nın en önemli ulusal değerlerindendir. Tur bitiminde Paltova’ya hareket.Demirbaş Şarl (İsveç kralı 12. Charles) ve Çar Deli Petro (1. Petro) arasında geçen, sonuçları bakımından Osmanlı İmparatorluğu’nu da ilgilendiren Poltova savaşının gerçekleştiği bölge olan Poltova’da panoramik şehir turunun ardından Harkov otelimize transfer.
8. Gün: HARKOV - İSTANBUL
Kahvaltının ardından panoramik Harkov şehir turu. Forest Park/Glory Memorial Aniti, Shevchenko Monument (Anıtı), Uspensky Cathedral (Harkov’un En Yuksek Binasi 89.5m), Pokrovsky Cathedral (Harkov’un en eski yapısı 1689), Avrupa’nın en büyük meydanı Svobody (Özgürlük) Meydanı, Mirror Stream Fountain, Gorky Park turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasındadır. Ardından Harkov havalimanına transfer.Atlas Global Havayollarının KK 7850 sefer sayılı uçuşu ile saat 13.20’de İstanbul’a hareket.Yerel saat ile 15.40’davarış ve turumuzun sonu.
Ücrete Dahil Hizmetler
Extra Hizmetler
Atlas Global Havayolları Tarifeli Seferi ile İstanbul (IST) – Kharkov (HRK) / Lviv (LWO) –İstanbul (IST) gidiş dönüş uçak bileti ikram dahil, Belirtilen otellerde 7 gece oda+kahvaltı konaklamalar, Odessa, Kiev, Poltova, Kharkov, Lviv, Uman, Vinnitsa ve Karpatlar panoramik şehir turları, Otel vergileri & Turist şehir vergileri, Havalimanı vergileri ve servisleri bedeli, Profesyonel rehberlik hizmetleri.
Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası (15 Euro), Ekstra turlar ve kişisel harcamalar, Müze ve ören yerleri giriş ücretleri, Yurtdışı çıkış vergisi (15 TL), İsteğe bağlı şoför bahşişleri (kişi başı 5 Euro).